h1

Een update

9 maart 2009

Vorige week leek alles samen te komen. Een heel drukke werkweek (deels voorzien, deels onvoorzien – dat heb je natuurlijk als zelfstandige) + de voorbereiding van een quiz + een al langer geplande uitstap naar Batibouw.

We organiseren met de ouderraad jaarlijks een quiz en ik zit in de werkgroep daarvoor. Ik mag de vragen samenstellen, wat ik heel leuk vind, maar omdat ik een laatstenippertjesmens ben, ben ik daar mee bezig geweest tot ongeveer een uur voor de eerste vraag gesteld zou worden… Vooral dan met de powerpointpresentatie die we tonen als ondersteuning. Maar uiteindelijk liep alles gesmeerd en was het een plezante avond die weer wat geld in kas bracht voor de school.

Op Batibouw hebben we ons licht opgestoken over alternatieve energie. Zonnepanelen, fotovoltaïsche cellen, warmtepompen, boilers op zonne-energie,… Een mens wordt overspoeld met informatie in de media. De federale regering, de Vlaamse regering, de provincie, de gemeente,… iedereen lijkt subsidies te geven. Maar wat doe je nu het best? Waarvoor kies je het best? Dat wilden we nu wel eens weten. En op Batibouw hebben we toch enkele antwoorden gevonden. Nu nog eens alles op een rij zetten en kijken wat zinvol is. Een boiler op zonne-energie lijkt in ons geval een logische eerste stap te zijn.
Batibouw is een Belgische beurs en dus vonden we het vreemd om tussen alle tweetalige stands een stand te zien waar alleen maar Franstalige affiches, folders, slogans, enz. te vinden waren.

In het weekend dan nog een verjaardagsfeestje voor onze jongste zoon. We vonden het een heel rustig feestje (gelukkig maar, want na die quiz hadden we niet veel geslapen), maar toch vielen er twee ‘slachtoffers’: een voet die verkeerd terecht kwam op de trampoline en een voet die verkeerd terecht kwam in een oog van een ander kind, ook op de trampoline.

Tussendoor heeft manlief de tuinwerken voortgezet. Hij heeft er pijnlijke, stijve rugspieren aan overgehouden, maar we zitten op schema. ’t Zal mooi worden! En dan tuinfeestjes, hè! Ik heb er al een outfitje voor gekocht :-). Ah ja, ’t was opendeurweekend in mijn favoriete winkel!

Advertenties

2 reacties

 1. Leuk om mee te kijken in een ander zijn leven en verrassend hoe je soms dezelfde dingen terug vindt.


 2. Beste A. en allemaal,
  Leuk jullie drukke activiteiten te kunnen meegenieten… sommige dingen herkennen we zo goed !
  Doe zo verder….na 14 dagen afwezigheid (Jordanië)
  ben ik blij jullie weer te kunnen volgen…
  Tot later, lieve groetjes voor allen
  Tante Greta xGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: