h1

Verjaardagsfeest

16 juni 2009

Zoonlief wordt binnenkort 10 jaar en geeft een verjaardagsfeestje. Plus slaapfeestje. De ideale gelegenheid om een bosspel /zoektocht / ander soort spel in elkaar te steken. De uitnodiging in geheimschrift is al opgesteld. Wie heeft tips voor de avond zelf?

Advertenties

9 reacties

 1. Ik vrees dat ik je niet kan helpen. Ik hoop wel binnenkort hier te kunnen lezen hoe jullie het hebben aangepakt. Dan kan ik dat over een jaar of vijf ook gebruiken ;-).


 2. zo inventief ben ik niet. Ik laat ze komen, geef ze twee keer eten en laat ze voor de rest hun plan trekken. Tussendoor was ik af. Ja, lui ben ik wel… (of toch niet)


 3. Als het nog niet te laat is : (het klinkt veel erger/luguberder dan het is) moordenaar en detectieve : de kinderen zitten in een kring met de rug naar binnen. Eén iemand geeft tikken op de ruggen. Eén tik is niks speciaals, twee tikken is voor de moordenaar (er mag er maar één zijn), drie tikken voor de detectieve. Als iedereen zijn/haar tikjes in ontvangst nam, begint het spel. De kinderen lopen kriskras door elkaar en de moordenaar knipoogt iedereen ‘dood’. Het is aan de detectieve om zo snel mogelijk de moordenaar te ontmaskeren.
  Ander spel : de kinderen staan in een kring met de gezichten naar het midden. Daar staat iemand met een bal. Hij/zij roept de naam van één van de kinderen in de kring en meteen daarna ‘aarde’, ‘water’, ‘lucht’ of ‘vuur’. Ondertussen gooit hij/zij de bal naar het kind waarvan de naam genoemd werd. Bij de eerste drie elementen moet het kind de bal vangen en een zo origineel mogelijk dier opnoemen die op aarde, in het water of in de lucht te vinden is. Bij vuur mag het kind de bal niet opvangen. Als het kind de bal vangt bij vuur of laat vallen bij de andere elementen, moet hij/zij in het midden gaan staan.
  Deze spelletjes kun je zowel binnen als buiten doen (voor het laatste gebruik je dan gewoon een kleiner en zachter balletje).
  Je kunt de kinderen ook zelf een toneelstuk laten ineen steken op basis van een leuk boek of een tv-programma.
  Succes !


 4. Ooh, een speurtocht lijkt me wel tof.
  Met een schatkaart en pdrachtjes verstopt in het bos en als laatste een taart of iets anders lekkers.
  Lijkt me heerlijk… (en druk:))


 5. Eeeey, dat heb ik jaren geleden ook gedaan : een geheimschriftfeestje.

  Eerst heb ik die kinders met de auto afgezet aan de andere kant van het bos (veeeeel km’s om, maar te voet zo’n vijf km) en toen moesten ze op allerlei manieren de geschriften ontcijferen om terug thuis te geraken. Opdrachten erbij zoals maak zelf een zin en laat het andere groepje dat ontcijferen of maak met het jaartal op het fort een rekenoefening die de andere moet oplossen. Enz…
  Ook altijd leuk is met cijfers en maaltafels te werken om woorden te ontcijferen, dingen te laten opgraven (dmv een fotoverhaal –> tips om te graven).
  Een favoriet is hier ook om op de ene locatie altijd een tip te geven naar de volgende.
  Enfin, daar kan je alle kanten mee uit.
  Als het heel warm weer is ’s avonds, waarom geen dvd buiten op de laptop in het gazon?


 6. Weet niet of ik al te laat ben maar op de website van “Chiro vlaanderen” kan je heel veel toffe bosspelen vinden. Mogelijk nog op andere websites als scouts, …


 7. Ik mail je de schattenjacht van S door die we op zijn communie gedaan hebben!


 8. @ prutsen: ik ben volop aan het brainstormen met mezelf. Ik hou je op de hoogte van het resultaat! Ik heb ooit een smurfenfeestje georganiseerd voor zoonlief en daar spreken de kinderen van zijn klas blijkbaar nog van… Sindsdien rust er elk jaar een grote druk op mijn schouders ;-).
  @ dagoog: moordenaar en detective kende ik al, maar dat spel met de bal niet. Klinkt leuk.
  @ zapnimf: ja, het bos wenkt. Mijn inspiratie is nog niet wat het moet zijn, maar dat zal na een nachtje slapen wel verbeteren. Ik ben trouwens een laatstenippertjemens, wat in dit geval niet zo slim is. Die dvd zal moeilijk lukken, want we hebben ons weer helemaal laten gaan bij het uitnodigen, dus ik verwacht een hele bende. Die kunnen nooit allemaal voor het scherm…
  @ anja: ik ga dadelijk eens naar die website surfen
  @ inge: ik wacht nog altijd op je mail!
  @ allemaal: bedankt voor de tips!


 9. Halo, ben een Vlaming in Madrid en wil volgende vrijdag een zoektocht doen ter gelegenheid van de 11 e verjaardag van mijn oudste. Ben geïnteresseerd in jullie opzet! Greets, MarjanGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: