h1

Waar is de tijd… – bis

18 juni 2009

… dat Armand Pien er met de helft van de weersvoorspellingen naast zat? En dat, dat mis ik nu eens niet, sè!
Vandaag merkte ik verwonderd dat er geen druppel regen is gevallen, de zon de hele tijd geschenen heeft, kortom, dat het prachtig weer was. En dat terwijl we volgens het weerbericht helemaal geen mooi weer zouden krijgen. Heerlijk!

Ik heb ervan geprofiteerd om nog wat onkruid te wieden. ‘Wat onkruid’ is eigenlijk een eufemisme voor bergen, kruiwagens vol onkruid. Dat in onze tuin stenen groeien, wisten we al, maar dat het onkruid zo welig zou tieren, nee, dat had ik wat onderschat. Gelukkig kwam P. gisteren langs en gaf ze me, toen ze wegging en ‘en passant’ opmerkte: “Kijk, daar staat nog een brandneteltje, zie je het?”, nog een tip: een dikke laag boomschors. Ik dacht dat dat peperduur zou zijn, maar blijkbaar kan je dat ook per m³ laten leveren en is dat dan goedkoper. Geweldig nieuws. Dus we wieden nu nog enthousiaster om dan op de onkruidvrije aarde boomschors te kunnen leggen. Een aangenaam vooruitzicht.

Advertenties

7 reacties

  1. Ik mis zijn reuzenpompoenen!


  2. Het zal je veel werk besparen die boomschors 😉


  3. Ik wil je niet ontmoedigen, maar door die boomschors groeit nog steeds onkruid, hoor. Natuurlijk niet zo erg meer als wanneer er geen schors ligt, maar toch…


  4. mmm wieden : dat is hier ook nodig, ‘k vertrek al naar buiten maar eerst nog dit : neem je voorzorgen met boomschors. Dat helpt enkel in een dikke laag, jaarlijks bijgevuld en wanneer je de open plekken terug dichtmaakt die vogels achter laten op zoek naar hapjes bodemdiertjes die daar graag onder leven. De truuk is geen licht op de bodem te laten doordringen want veel onkruiden zijn lichtkiemers. Nadeel : boomschors verteert mettertijd en verrijkt dan de bodem … dus meer onkruid.


  5. Bij ons heeft die boomschors wel geholpen hoor: goede kwaliteit nemen én voldoende dik leggen (min. zo’n 8cm). We zijn nu 4 jaar verder en nu pas moeten we hier en daar (waar de planten onvoldoende dichtgegroeid zijn) wat bijgooien.
    Niks “meer onkruid” dus… Maar misschien zijn we dan ook bij de gelukkigen en hopelijk is “Licht in de duisternis” dat ook 😉


  6. Inderdaad, dik genoeg leggen en zeker die boomschors van het containerpark van uwen hof laten!!! Daar zit verschikkelijk veel vuil, onkruid, … in dat je mogelijk in je eigen tuin nog niet hebt.


  7. @ veerle: we hebben al wat boomschors liggen tussen een haag, maar niet dik genoeg. Daar schiet hier en daar wel wat onkruid, maar dat is veel gemakkelijker te verwijderen. We zijn van plan de boomschors deze keer dik genoeg te leggen. Over enkele jaren moeten de aangeplante stukken dichtgegroeid zijn en dan valt het hopelijk mee met het wieden.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: