h1

Appeltaart

13 juli 2009

Omdat de leescijfers van mijn kookblog beduidend lager zijn dan die van deze blog en omdat ik mijn lezers hier dit lekkere recept niet wil onthouden wat knip-en-plakwerk.

Een dessertje uit het krantje van de Bond. Ik heb de taart aan vrienden gegeven en heb er dus zelf niets van geproefd, maar volgens het sms’je dat ik later op de avond kreeg, was ze o-ver-heer-lijk.

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 175 g rietsuiker (gewone suiker kan ook)
  • 2 theelepels kaneel (+ eventueel een snuifje gember)
  • 175 g bloem
  • 100 g boter

Schil de appels, snij in stukjes en doe ze in een ovenschaal. 1 theelepel kaneel en 75 gram suiker eroverheen strooien. De bloem en de rest van de suiker (100 g dus) en kaneel in een mengkom, boter erdoor kruimelen totdat het deeg kruimelig wordt (met de hand of met vork), over de appels doen en bakken op 190°C, gedurende ongeveer 40 minuten. Warm serveren met ijs of slagroom.

Volgens het tekstje in de Bond zou het nog lekkerder worden als je wilde bramen (of andere bessen) door de appels mengt, maar ik ben niet zo dol op bramen en bessen, dus dat heb ik niet gedaan.

Advertenties

4 reacties

  1. Geloof het of niet, ik was net aan het rondsurfen voor een lekker dessertje voor vanavond. Ik heb geen eitjes in huis, maar wel 4 appels die op moeten. Perfect dus!

    Merci!


  2. Ma jong, en LEKKER dat dat is… Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Het bolletje schapenijs maakte het helemaal af ;o)


  3. Nogmaal dank van de “vrienden” 😉


  4. klinkt niet slecht! Is het moeilijk?



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: