h1

Restauranttips gevraagd

30 augustus 2009

We hadden afgesproken om met J. en A. te gaan eten. Helaas had A. buikgriep en kon de afspraak niet doorgaan. Omdat we al een babysit hadden gevraagd, besloten we om A. en J. mee te vragen. En P. en B.. Maar die hadden andere, lawaaierigere dingen te doen. Dus gingen we alleen. Naar een restaurant waar we nog nooit geweest waren. Altijd leuk om iets nieuws uit te proberen.

Eerst mochten we een tijd rondtoeren om parkeerplaats te vinden. Maar kom, dat waren we gewend in die buurt. Het restaurant zelf zag er gezellig uit. Maar was het niet. We konden min of meer alles horen wat het koppel naast ons zei. En de man achter ons vond dat hij zijn dochtertje van een jaar of vier moest entertainen voor de hele zaal. “En nu gaan we nog iets warms drinken en dan gaan we naar buiten en dan ga ik vliegtuig met je spelen. Zó!” en hij gaf een demonstratie in het restaurant. Vervolgens mocht het kind op een stoel gaan staan dansen. Een houten stoel. En tegen de ruit slaan. En roepen. En zingen. En meneer reageerde met luide stem op alles wat zijn dochter zei. Moeder zat er in stilte naar te kijken. Vreselijk.
Maar kom, we kwamen om te eten. En het drukke kind en de nog drukkere vader waren na een tijdje weg. Het voorgerecht bestond uit een aantal kleine schoteltjes. Leuk, afwisseling. Helaas smaakte een van de stoofpotjes duidelijk aangebrand. En de andere gerechtjes waren echt niet lekker. Het hoofdgerecht zag er bij ons allebei vergelijkbaar uit. En was ook al niet lekker. Voor het dessert hebben we wijselijk gepast. Zonde van het geld en van de tijd.

Daarop hebben we besloten om alleen nog naar restaurants te gaan die iemand ons heeft aangeraden.

En als top of the bill schoot er op weg naar de auto nog een rat weg voor mijn voeten.

Advertenties

5 reacties

  1. Wij zijn gisteren bij Tartufo in St. Genesius Rode geweest. Het was heerlijk, subliem, echt delicieus. Een echte aanrader. Niet goedkoop, maar ik ga liever 1 keer goed dan 2 keer middelmatig.


  2. Al chance dat die rat buiten het restaurant was ;-).
    Ik hou er ook niet van als ik het gesprek van de buren mee kan volgen (en zij dus ons). In het Brusselse hebben wij een paar jaren geleden heel erg lekker gegeten bij La Manufacture (http://www.lamanufacture.be/). Het ligt in de oude gebouwen van de Delvaux fabriek. Hier in Limburg is De Levensboom in Hasselt een aanrader. Maar dit is een heel andere keuken: biologisch en vegetarisch, al hebben zij ook vis.


  3. Zijn ook al in La Manufacture geweest en het heeft wel iets.
    Maar voordat ik naar een mij onbekend restaurant ga, passeer ik even langs http://www.resto.be en daar vind je meestal wel wat commentaren. Ge had bij ons op de lawaaierige bedoening moeten langskomen: friet, hamburgers en curryworsten njam njam 😉


  4. Als je graag gaat eten in een huiskamerrestaurantje en de afstand naar Gent is je niet te ver dan kan ik maar 1 resto aanraden: De Avonden. Héél lekker! Je zit ook wel dicht bij mekaar, maar de charmante gastheer en de voortreffelijke keuken van zijn echtgenote maken dat zeker goed! bij elk gerecht krijg je 3, 4 pannetjes met verse groentjes op tafel, alles kraakvers bereid en originele combinaties! Je moet reseveren want meestal volgeboekt…


  5. @ Bé: Gent is redelijk ver voor ons, maar dat stoort niet. We kunnen er een weekendje van maken :-).Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: