h1

Verkeersveiligheid

14 september 2009

Vlakbij ‘onze’ school hadden we vorig schooljaar te kampen met wegenwerken. De heraanleg van drie kruispunten. Af en toe wat chaos. Gevaarlijke situaties omdat de werkmannen gewoon doorwerkten, met kranen en vrachtwagens en alles erop en eraan, op het moment dat de kinderen de school naderden of verlieten. Maar kom, we hebben het overleefd.

Nu wachten we (nvdr: cynisch bedoeld) op het eerste verkeersongeval op een van die drie kruispunten. Punten, waar volgens onze kapper (en hij kan het weten, want hij woont hier al heel zijn leven) nog nooit een ongeval is gebeurd. Maar die nu zó verkeersonveilig zijn geworden, dat je je afvraagt wie dat zo heeft kunnen bedenken… Wouter Deprez zou zeggen: “Daar is niet over nagedacht.”
Jammer. Een gemiste kans. En waarschijnlijk heeft het nog véél geld gekost ook.

Advertenties

2 reacties

  1. Helemaal mee eens! Probeer de logica maar eens te vatten van het verleggen van dat eerste kruispunt… Geen logica volgens mij (behalve een groter terras voor een bepaald restaurant, waar je weliswaar heel lekker kan gaan eten en nu ook redelijk gezellig kan buitenzitten). Maar voor de fietsende jeugd is het véél gevaarlijker geworden. Resultaat: ik breng die van ons ’s morgens met de auto en ’s avonds komen ze met de schoolbus naar huis.


  2. Lieve inwoners van…dat is nu echt gemeentepolitiek. Voor 1 keer ben ik blij in het aangrenzende dorp te wonen.(de fietspaden bij ons al eens bekeken ? ze hebben zelfs al een nationale prijs gekregen!) Spijtig genoeg fiets ik meer bij jullie dan bij ons. Nochtans jullie hoogwaardigheidsbekleders lopen zeer hoog op met dit nieuwe mobiliteitsplan…alleen zijn ze de zwakke weggebruiker, de fietser, nog maar eens vergeten!!! Toppunt is dat er 3 scholen langsdaar moeten fietsen, ik hou ook mijn hart vast.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: