h1

Broccoli

9 oktober 2009

Vanavond broccoli op het menu. Ik maak dat meestal op dezelfde manier klaar: gaar koken in de stoomkoker of in de microgolfoven en dan wat aanbakken en kruiden in de pan ofwel in een ovenschotel met aardappelen, uien, paprika en tomaat. Maar ik zou graag eens andere receptjes met broccoli proberen. Iemand een goeie tip?

Advertenties

9 reacties

  1. Ik maak dat ook altijd op bijna dezelfde manier. Ofwel lekker snel in een stoemp. Samen gaar (lees: plat) koken met de aardappelen. In plaats van boter en melk smuïg maken met geraspte kaas.
    Ofwel in pasta met een roomsausje en gebakken gerookte spekblokjes.
    Ofwel in een quiche. Samen met gerookte zalm en het ei/room-mengsel op smaak gebracht met boursin kaas.


  2. Ik maak het meestal zo: gaar koken, dan pletten en kruiden, daar gerookte zalm bij, en ook in stukjes pletten (gaat vanzelf als die gaar is), en dan een potje room of lightroom, en dat onder tagliatelli roeren. Zalig, en supersnel klaar…


  3. ik maak broccolischotel klaar: een laag aardappelpuree onderaan, daarboven een laag gebakken gehakt of spek of beenham (niet gebakken, dat laatste), dan een laag broccoli, die kan je in de puree duwen. Een ‘slappe’ kaassaus erboven gemaakt met de helft van het stoomvocht en de helft melk. En dan kaas erop en in de oven. De kinderen doen hier bijna een moord voor.


  4. Ovenschotel met broccoli en rijst (idee gepikt uit het kookboek “Elke dag gezond” koken met Alpro Soja:
    Gehakt en ajuin bakken in de pan, rijst (met bouillonblokje voor rijst) koken en broccoli koken.
    Dan alles laagje per laagje in een ovenschotel. Eerst gehakt, dan de rijst en tot slot de broccoli.
    Dan een lekker currysausje maken en dat erover gieten en dan even in de oven.
    Bij ons (en de kids) één van de favoriete gerechtjes. Smakelijk!


  5. Met pasta, kip of scampi en een appelcurrysausje. Je maakt het zo: brocolli beetgaar koken; pasta al dente koken; 1 gesnipperde ui, een appel in fijne stukjes gesneden en 2 koffielepels curry aanstoven in wat boter,3 dl kippenbouillon toevoegen, laten inkoken, ev. wat maïzena express toevoegen, peper, zout en een snuifje suiker toevoegen; de scampi of kippenblokjes in wat olie roerbakken in de wok, brocolli even meebakken, pasta en saus toevoegen. Heerlijk!


  6. Amai….door dit alles te lezen heb ik zin in Brocolli!
    Dus vlug naar de winkel gereden en vandaag brocolli op het menu!
    Alvast bedankt voor de lekkere tips!


  7. @ allemaal: bedankt voor de vele tips! Ik heb vandaag de tagliatelli van Kim geprobeerd. Gehakt was uitgesloten omdat we morgen al chipolataworstjes (= gehakt) eten. Quiche was uitgesloten omdat we gisteren roereieren hebben gegeten. En zo elimineerde ik verder. Het recept was een succes. En de andere receptjes klinken ook allemaal zo heerlijk dat ik ze zeker nog ga uitproberen.


  8. Ik heb me alvast het recept van Elke opgeslagen, klinkt ook super lekker…


  9. Het idee van Kim lijkt idd super lekker. Ik deed ooit ongeveer hetzelfde maar gebruikte ipv pasta, ebly rijst (tarwekorrels): de gare ebly vermengen met de geplette broccoli en (light) room. De kindjes vonden het ook lekker. (Maar ik denk dat ze het met pasta nog lekkerder zullen vinden 😉 )



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: