h1

Referendum

7 november 2009

Willen we eens een referendum organiseren om de schorsing van Yanina Wickmayer en Xavier Malisse ongedaan te maken? Lijkt me zinvoller dan een referendum over de Lange Wapper.

Ik laat mijn fantasie even de vrije loop. Kan het Vlaamse Parlement niet snel een decreet goedkeuren waarin bepaald wordt dat geschorste sporters gratie kunnen vragen bij de minister van Sport (of laten we die eer aan de koning)? Of een decreet waarin wordt bepaald dat sporters tegen een schorsing in beroep kunnen gaan bij een Vlaamse beroepscommissie. Of een ander soort decreet. Onze politici zijn inventief genoeg, me dunkt. Dat ze maar snel iets verzinnen om een eind te maken aan deze belachelijke historie. Voor we het weten, willen Wickmayer en Malisse niet meer deelnemen aan de Fedcup/Daviscup en veranderen ze van nationaliteit tegen de volgende Olympische Spelen.

Ja, sporters moeten administratief in orde zijn, net zoals iedereen administratief in orde moet zijn en regels en wetten moet volgen. En als je de regels niet volgt, is een straf gerechtvaardigd. Maar deze straf vind ik niet in verhouding met de overtreding.

Dus, lieve lezers, wat zou u antwoorden op de volgende vraag:

 

Advertenties

2 reacties

  1. Hé, toch 5 neen stemmers. Ik las op sommige blogs ook al dat mensen het hier roerend mee eens zijn, met die beslissing. Ik dus niet. Ik vind het echt een overdreven sanctie van een administratieve fout. Hugo Camps beschreef dit weekend in zijn column in de Morgen precies hoe ik er ook over denk.


  2. Ik vind de straf ook echt belachelijk zwaar. En zeker omdat het internetsysteem om de where about’s door te geven niet fatsoenlijk werkt.

    Als je dan denkt dat sommige kinderverkrachters er hier van af komen met een voorwaardelijke straf en de belofte dat ze in therapie gaan.

    Dan is deze straf gewoon bij de haren getrokken! Voor Malisse gaat dit waarschijnlijk gewoon het einde van zijn tennis carrière betekenen.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: