h1

Tips

11 december 2009

Nu de feestdagen naderen en u misschien nog kerstcadeaus voor deze of gene moet zoeken, wil ik u graag wat tips geven.

 • de nieuwe cd van Bart Peeters: De hemel in het klad. Prachtige muziek en zó gevoelig en mooi gezongen
 • Carcassonne: hét gezelschapspel allertijden wat mij betreft. Ook de uitbreidingen zijn leuk
 • Ganzenbord is bij onze kinderen ook altijd een succesnummer geweest, net als Mens-erger-je-niet
 • Jip en Janneke of Puk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt: heel leuke voorleesboeken voor kleuters
 • De Top 75 van Klara, een cd boordevol prachtige klassieke muziek
 • Tickets voor de toneelvoorstelling voor kinderen (8+): ‘Tante Patent’ door de Firma Rieks Swarte – ze spelen alleen nog in Nederland, maar als u niet ver van de grens woont (en anders eigenlijk ook): écht een aanrader
 • Ook wel een leuke toneelvoorstelling voor kinderen: ‘Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam’ door Ensemble Leporello & Emanon Ensemble
 • En wie een vergiftigd geschenk zoekt voor een boze stiefmoeder (sorry voor de lieve stiefmoeders) of iemand die niet zo hoog in de schuif ligt: tickets voor de toneelvoorstelling ‘Ca Brule’ door De Roovers & Van Dijck, Turbiasz & … – Als we niet midden in een rij hadden gezeten, was ik opgestapt. Zó slecht… Het applaus na de voorstelling was niet meer dan een beleefdheidsapplaus. Ik hoorde mensen rondom ons opmerkingen maken als: “Ze zouden een kist rotte tomaten moeten geven…” en “Vind jij dat de moeite om voor te klappen?”
 • De kookboekjes van de KAV, o.a. ‘Koken in 30 minuten’

Als u specifiekere (bijvoorbeeld leeftijdsgebonden) tips wil, vraag maar raak in uw commentaren. Wie weet kan ik, of iemand anders, wel wat licht in de duisternis laten schijnen…

Advertenties

8 reacties

 1. toffe ideetjes! Er bestaat ook een boek van “Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam”. Ik heb dat nog kado gedaan toen mijn dochter 11 jaar was en die kon dat zeer appreciëren. Heb je ook zo’n leuke tips voor tieners ?(12 en 14jaar)


 2. Voor de échte liefhebbers (wij dus) van Bart Peeters (zelf onze kids zingen al zijn liedjes mee), hij treedt nog een laatste keer op met ‘Hemel in het klad’ in de ROMA in maart ! Hebben éindelijk tickets op de kop kunnen tikken !
  Waar vind jij info voor toneel voor de kids ?
  Pipi Langkous voorleesboek mét CD met liedjes: ook een topper !


 3. Wel, toneelstukken voor kids : HET PALEIS in Antwerpen is ook een absolute aanrader!
  Wij zagen er afgelopen zaterdag SUNJATA met o.a. Dimitri Deleue en Pieter Embrechts, en het was ongelooflijk “smullen” voor het ganse gezin.
  De dialogen zitten tsjokvol woordspitsvondigheden of rijmelarij, de muziek is heerlijk (opzwepend) en verwarmend voor de ziel! Hou zéker HET PALEIS in ’t oog; wij zijn daar nog nooit teleurgesteld buiten gekomen!
  P.S. Ook onze kids zingen én dansen die liedjes mee (vooral dat van “ze draait tornado’s met haar kont” vinden ze hilarisch 🙂


 4. Nog cadeau-aanraders :
  * mooie lingerie en lekkere parfum met bodymilk voor mama (word ik nu ouder…?)
  * Stratego junior of De Kolonisten van Catar jr voor kids. Ook Rummikub is een voltreffer…
  * de nieuwste CD van Eva De Roovere is wél een voltreffer 🙂


 5. @ Kate: in de meeste culturele centra zijn er af en toe voorstellingen voor kinderen. En Het Paleis in Antwerpen, zoals Karen zegt. We hebben daar vorig jaar een fantastische voorstelling gezien, die véél langer duurde dan een doorsneevoorstelling. Ik ging er met schrik naartoe (kunnen ze wel zo lang stil zitten???), maar ze hebben de hele tijd geboeid gekeken.


 6. @ Karin: dat toneelstuk is gebaseerd op het boek van Gerda Dendooven. Tips voor tieners heb ik niet echt, omdat mijn kinderen nog jonger zijn. Aan de neefjes heb ik ooit filmtickets cadeau gedaan. Een leuk gezelschapspel? De kolonisten van Catan is bijvoorbeeld een tof spel. Of een boek? Iets dat te maken heeft met hun favoriete sport? Ik moet zelf nog inspiratie opdoen voor twee cadeaus voor tieners. Jongens dan nog…. Pfff.


 7. voor tieners die van fantasy houden vind ik de stripreeks Lanfeust wel heel leuk


 8. Merci, voor de tips. Heb al één en ander gevondenhttp://vanhierennu.blogspot.com/2009/12/lijstjes-vol-kadootjes.html



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: