h1

Blogs lezen

30 december 2009

Als ik een tijdje geen blogs kan lezen, meestal uit tijdsgebrek of omdat we op internetloze vakantie zijn, en nadien de schade probeer in te halen, merk ik dat ik altijd eerst naar dezelfde blogs surf. Mijn favorieten dus. Op zo’n moment gooi ik ook altijd enkele blogs uit mijn bloglines. (Voor de leken: een website waarop je de blogs die je wil volgen, kan invoeren. Er staat nu een icoontje onderaan mijn computerscherm. Als er een nieuw bericht wordt gepubliceerd op één van de door mij ingevoerde blogs, verschijnt er een sterretje op dat icoontje en kan ik de inhoud van het bericht gaan lezen op de bloglinessite.) Blogs die ik bij nader inzien toch niet zo interessant vind. Vreemd genoeg zitten daar af en toe heel populaire blogs bij, zelfs blogs die de media halen. Maar die mij dus niet kunnen boeien.

Ik hou van vlot geschreven blogs met de nodige humor en variatie. Geen lang uitgesponnen dagboek vol irrelevante feiten (althans voor buitenstaanders) die op een saaie manier worden opgesomd of verteld. Foto’s zijn leuk. Op Youtube-filmpjes klik ik zelden. Dat duurt te lang. Af en toe eens een ongezouten mening is ook leuk. Zelfrelativering. Tips. Creatieve blogs scoren ook goed. Om inspiratie op te doen die ik toch niet in de praktijk krijg omgezet. Maar kom. Slecht geschreven: wordt afgevoerd. Bloggers die zichzelf geweldig lijken te vinden: worden afgevoerd. Eenzijdige blogs (zijnde alleen foto’s of alleen kinderverhalen): afgevoerd.  Kortom, ik moet het plezant blijven vinden om bij de blogster/blogger in kwestie ‘op bezoek’ te gaan.

En u, welk soort blogs leest u graag?

Advertenties

13 reacties

 1. Ik volg je. Toch grotendeels. Fotoblogs boeien me wel, allicht omdat fotografie één mijner interesses is. Wel heb ik een even grote – allicht nóg grotere – hekel aan bloggers die zichzelf heel wat vinden en denken dat de nulmeridiaan dwars door hun gat loopt. En nee, ik noem geen namen.


 2. Filmpjes kijk ik ook niet.
  Ellenlange verhalen sla ik over.
  Epistels over de ontwikkeling van kindertjes lees ik niet (hoewel ik me er zelf ook aan durf bezondigen, maar ik probeer het kort en bondig te houden + ik doe het om mijn grootste fans – mijn ouders – te plezieren).

  Er zijn ook blogs die iedereen geweldig vindt, maar die ik maar niets vindt. Ik aarzel dan ook niet om ze uit mijn bloglines te verwijderen.


 3. Grappig, af en toe gevat, vriendelijk (en niet te hautain), ik moet me er in kunnen terugvinden.
  Maar de schrijfstijl vind ik het belangrijkste. Als het saaie kost is, of als de zinnen zo ingewikkeld zijn dat je ze drie keer moet lezen, stop ik er mee 🙂

  En ik heb dat ook heel fel, mijn favoriete blogs. Die lees ik eerst en daar reageer ik het liefst.


 4. Foto’s zijn bijna altijd leuk vind ik, maar zeker geen must (bij jouw blog bv of die van annava, daar is het ontbreken van foto’s geen “verarming”. Goed geschreven en interessante ideeën/standpunten doen het altijd). Filmpjes bekijk ik ook niet altijd, maar ik zet ze zelf wel regelmatig op mijn blog, gewoon voor mezelf, als “archief” zeg maar. Mijn eigen blog is meer iets voor mezelf, om het een en ander bij te houden (zoals recepten bv en de evolutie van de kinderen, dingen die ze graag spelen,…) en naar terug te grijpen. Dat is niet altijd even interessant voor anderen, maar dan moeten ze maar wegkliken denk ik dan…


 5. Ow… ik vind mijn eigen fantastisch (…) en ik ben niet creatief en ik schrijf alleen over mijn kinderen, slecht dus :p

  Ik lees veel, teveel eigenlijk, want dan heb ik te weinig tijd over om te reageren 😉


 6. Ik heb net hetzelfde als Anna, ik heb ook mijn favoriete blogs en die lees ik altijd goed en reageer ook op (bijna) elk bericht. Iedereen heeft dat wel denk ik. Je kan niet iedereen tof vinden hè 🙂


 7. Ik volg ook een aantal vaste blogs, maar de links in de berichten zijn gevaarlijk. Ik begin dan door te klikken, ik ontdek nieuwe blogs (ze schieten trouwens als paddestoelen uit de grond) en voor ik het weet zit ik veel te lang voor het scherm. ’t Kan gevaarlijk zijn dat bloggen 😉


 8. Ik vind die creatieve mensenblogs fantastisch. Ongelofelijk wat mensen in elkaar kunnen flansen. Te lang is ook aan mij niet besteed. En omhooggevallen mensen zijn ook irl niet mijn beste vrienden dus ook niet in het blogleven. Ik kan me wel vinden in wat je schrijft. Langs deze weg het allerbeste voor jou en je gezin in 2010!


 9. Idem hier: YouTube-toestanden klik ik nooit open, foto’s vind ik wel leuk. En ik hou vooral van blogs die het leven met een korrel zout en wat humor nemen.

  Ook ik heb mijn lievelingsblogs, maar reageren doe ik bij iedereen even weinig. Ik heb meestal eigenlijk al geen tijd om blogs te lezen, doe het op gestolen momenten, vanuit Google Reader (die ook hier af en toe eens gekuist worden).


 10. @ juffrouw Wallie: grappig dat je dat schrijft! Ik heb net gisteren doorgeklikt naar alle blogs in jouw blogroll die ik nog niet kende. En mijn lijst is weer aardig aangevuld ;-).


 11. @ Isabel: maar je schrijft zo grappig over je kinderen dat ik wel blijf volgen. Ik lees ook te veel en reageer te weinig.


 12. Zeer herkenbaar! Ik heb nu zo’n 500 berichten open staan en geraak maar niet bijgelezen. Het eerst bekijk ik de ‘creatieve’ blogs. Hier ben ik snel door: ofwel klik ik snel weg ofwel komt het in mijne delicious zodat ik het later nog terug kan vinden. Sommige ‘lees’-blogs lees ik bijna niet en zou ik beter uit mijn reader verwijderen. (Voornemen voor 2010?) Schrijfstijl is hier ook alles bepalend. Liefst niet té lang, met de nodige humor. Andere ‘lees’-blogs blijven wachten tot ik eindelijk tijd heb om te lezen. En dan word ik beloond, zoals nu, nu ik bij jou aan het bijlezen ben 😉


 13. Ik gebruik ook een feedreader (www.feedly.com, wel alleen voor Firefox) en daarin heb ik heel wat sites per onderwerp. De gewone blogs (vooral creatieve & mamablogs) en dan nog een hele hoop eerder werkgerelateerde blogs. Maar als ik ’s avonds achter de laptop kruip ga ik toch eerst even naar de “gewone” blogs ;-). En verder zitten er nog heel veel blogjes in mijn delicious waar ik zo nu en dan eens langs ga (zoals de jouwe).

  Blogjes die ik graag lees? Vaak kort en bondig, hier en daar een beetje humor, maar nu ik er over nadenk mag het ook lang zijn als het me boeit … en ik heb gemerkt dat het ook wel leuk is om reacties te krijgen op een blogpost. Vandaar dat ik tegenwoordig wat vaker hier en daar een reactie achter laat.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: