h1

Verkiezingen – 6

7 juni 2010

En meteen het volgende voorstel.

Voorstel 6:

Zorg voor frequenter, goedkoop openbaar vervoer waarmee mensen zich veel sneller kunnen verplaatsen dan met de auto.

Als je naar grootsteden zoals Londen, Parijs, New York, Moskou,… kijkt, merk je dat je je veel sneller per metro kan verplaatsen dan per auto. Logisch, want je hoeft nooit lang te wachten op een metro (tenzij heel vroeg in de ochtend of laat op de avond) en de metro gaat snel vooruit omdat hij een eigen bedding heeft. Aanzienlijke tijdswinst dus. De metrostellen vertrekken ook vanuit de buitenwijken vanuit die grootstad en rijden dus niet uitsluitend in het centrum van een stad. Het netwerk is zo uitgebreid dat de afstand vanaf de metro-uitgang tot aan je bestemming nooit erg groot is.
In ons land zijn om één of andere reden heel veel tramlijnen verdwenen. Vroeger kon je vanaf een afstand van 20-30 km naar de stad sporen met de tram. Nu zit je in een bus die in de file staat en dan ook nog eens aan elke halte stopt. Of je neemt de trein, maar o wee als je die mist, want dan moet je soms een half uur of langer wachten op de volgende. En als je van de bus of tram of trein stapt, blijkt dat je lang op een aansluiting moet wachten of nog heel ver te voet moet.
Er worden steeds meer aparte rijvakken voor bussen voorzien. Dat is een stap in de goede richting. Meer van dat. Tramlijnen opnieuw aanleggen. De treinen frequenter laten rijden. Het netwerk uitbreiden. Enzovoort, enzovoort. Er is nog werk aan de winkel.

Advertenties

2 reacties

  1. “ze” hebben die tramlijnen afgeschaft omdat die overbodig geworden waren… iedereen die dat wou kon een auto kopen en zo overal geraken waar die moest zijn.
    Ik kijk ook uit naar meer en flexibeler openbaar vervoer…


  2. Groot gelijk. Meer openbaar vervoer. Stipter openbaar vervoer. Goedkoper openbaar vervoer. Klinkt als muziek in de oren. Ik woon zelf in de stad Antwerpen en neem idd binnen in de stad wel de tram (bij slecht weer) … maar voor andere uitstappen neem ik wel de auto (grote afstanden of slecht weer) 😉Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: