h1

Verkiezingen – 8

9 juni 2010

Ik probeer mijn voorstellen altijd kort en bondig te formuleren, maar bij het volgende voorstel is dat niet voldoende. Dat voorstel heeft wat meer uitleg nodig.

Voorstel 8:

Breng werklozen elke werkdag van 9 tot 17 uur bij elkaar in een zaal. Daar krijgen ze een computer ter beschikking om een cv op te stellen, sollicitatiebrieven te versturen, vacatures door te nemen, onlinecursussen te volgen. Ze kunnen er bij- of omscholen, een assertiviteitscursus volgen, deelnemen aan rollenspellen om goed te leren solliciteren, cursussen volgen,… Als alle brieven geschreven zijn en er niets meer te leren of te oefenen valt, kunnen ze ook andere dingen doen (sporten, strijken, lezen, naar muziek luisteren,…), maar ze moeten elke werkdag daar in die zaal aanwezig zijn, tenzij ze ergens uitgenodigd zijn voor een sollicitatiegesprek.

5 reacties

  1. hehe lollig idee, maar krijg je zo geen schrik voor enorm grote gratis lan-parties? 😉


  2. Jij zou beter in de politiek stappen, je zou dat heel goed doen, met uw super ideeën!
    Dit laatste vind ik ook weer goed gevonden, maar om zoiets te realiseren, zou je wel veel en grote zalen nodig hebben en veel pc’s ;-)…lijkt mij jammer genoeg moeilijk haalbaar.


  3. Ik ben het idee wel genegen, maar wat met de kindertjes van die werkzoekenden, moeten die dan allemaal naar de crèche? Er zijn al zo weinig plaatsen voor de mensen die werken. In VK moeten alle werkzoekenden minstens elke twee weken in een soort van werkwinkel de brieven gaan tonen die ze schreven, de gesprekken die ze hadden overlopen,… Wie wil kan ook hulp krijgen. Bij de VDAB en de werkwinkels is dit ook het geval trouwens, je kan er een pc gaan gebruiken, de telefoon, briefpapier,…


  4. @ nobutterfly: die kindertjes mogen mee. Allicht is er wel iemand die een opleiding tot kinderverzorgster volgt of zou kunnen volgen en op die manier de nodige ervaring kan opdoen. Of de kinderen gaan inderdaad naar de crèche. Dat creëert meteen weer arbeidsplaatsen.


  5. @ Patsy: ik denk dat je in het begin misschien veel en grote zalen zou nodig hebben, maar dat zou snel verminderen ;-).Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: