h1

Paniek!

16 juli 2010

“Oh, nee, het konijn is ontsnapt!” riep dochterlief plots door de tuin. We waren allevijf (zoonlief is nog op kamp) buiten en probeerden samen het konijn te vangen. Wat hilarische taferelen opleverde. Het konijn hupte vastbesloten op de moestuintjes af, die nochtans aan de andere kant van de tuin liggen. Vlakbij de tuintjes stopte hij bij een stukje klaver. Net toen hij wou beginnen te grazen, probeerde manlief een schepnet aan een lange stok over het konijn te gooien. Dat helaas net iets te snel wegschoot. Vervolgens hupte het van de ene kant van de tuin naar de andere kant, begaf zich soms gevaarlijk dicht bij het bos (als hij daarin zou verdwijnen, zouden we hem nooit meer terugvinden), maar keerde gelukkig telkens terug naar de tuin. Telkens als hij één van ons tegenkwam, koos hij natuurlijk een andere richting. Slim is ons konijn wel. Na nog enkele vergeefse pogingen van manlief met het schepnet, vond het konijn het welletjes en besloot het dat maar één plaats op aarde zijn thuis kan zijn: zijn hok. Oost west, thuis best.

Advertenties

5 reacties

  1. dat moet een heel grappig zicht geweest zijn :-)!


  2. Ik zie het zo voor me! Wat een grappig tafereel! Maar ik ben wel blij voor jullie dat het beestje nu weer thuis is.


  3. Ben blij dat ik toen al weg was! 😀


  4. Een kartonnen doos in de aanslag houden! Veel handiger dan een schepnet. Kartonnen doos over het te vangen beestje en dan de doos bovenaan opendoen om het arme ding eruit te pakken.

    Al is het natuurlijk nóg gemakkelijker als je je dieren traint om terug naar hun kot te keren 🙂


  5. @ Saskaya: inderdaad, een doos. Daar hadden we niet aan gedacht. Die gaan we voortaan bij de hand houden.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: