h1

Rust

12 oktober 2010

Hoe minder werk ik heb, hoe minder rust in mijn hoofd ik lijk te vinden. Ik combineer twee jobs en voor één van de twee is het een kalme periode nu. Dat wil zeggen dat ik vrije avonden heb. Dat brengt rust en ontspanning, zou je denken. In mijn geval creëert dat onrust. Ik begin aan vanalles en werk niets af. Ik weet dat ik bepaalde dingen die al lang zijn blijven liggen, zou moeten doen, maar doe ze niet en voel daarover een vaag schuldgevoel knagen. Ik ben ongedurig, begin na te denken over allerlei dingen, aarzel, twijfel, doe dingen verkeerd, voel alweer schuldgevoelens opkomen. Als ik tijd heb, valt het excuus geen tijd te hebben weg. Ik wil vanalles en ook niets. Ik wil vooral orde scheppen in de chaos in mijn hoofd. Ik wil rust. Maar ik wil tegelijkertijd vanalles doen, want de rust kan zo weer over zijn, als het werk van job 2 zich weer aandient.
Gelukkig is er sinds kort de piano. Nog geen ‘Für Elise’, maar al wel ‘Boer, wat zeg je van mijn kippen’. Het helpt wel.

Advertenties

One comment

  1. De piano kan inderdaad heel wat ontspanning bieden, zelfs met ‘Boer, wat zeg je van mijn kippen’. En het spelen van Für Elise valt ook heel goed mee hoor. Blijven oefenen en dan tokkel je ook dat in no time!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: