h1

Golf of hockey

17 oktober 2010

Het is wel geen vrijdag (vraagdag), maar ik wil toch eens uw mening vragen. Wat vindt u de elitairste sport? Golf of hockey? En waarom? Daar hebben we gisterenavond lang over gediscussieerd. Stemmen maar!

Advertenties

16 reacties

 1. Ik ben geneigd om onmiddellijk golf te roepen. Maar eigenlijk kan ik niet goed uitleggen waarom, ’t is een gevoel. Bij golf denk ik aan bekakte mensen in al even bekakte kleren die een beetje onnozel tegen een balletje meppen maar eigenlijk gewoon een beetje zichzelf komen laten zien.
  Bij hockey denk ik eerder aan een “stoere” sport, zo’n “niet voor mietjes”-sport.
  Ik heb het misschien helemaal verkeerd voor hoor, maar dat is wat spontaan in mij opkomt.


 2. Ai, ik zie nu pas dat je het over gewoon hockey hebt, terwijl ik aan ijshockey dacht… Dat maakt al een heel verschil natuurlijk.


 3. wat ook het antwoord moge weze, ik heb in mijn (schoon)familie de elitairste sporterts 😉


 4. ik denk ook aan golf. Waarom? Tja, omdat ik dat aan rijkelui link, maar voor de rest?


 5. @ zusjesenzo: ja, het gaat over gewone hockey. En wat is je antwoord dan?


 6. @ treiner: en spelen ze dan golf en/of hockey of nog een andere sport?


 7. Hockey, denk ik. Mijn broer had ooit een vriendinnetje uit het ‘hockey circuit’ & elitair was wel ’t minste wat je daarvan kon zeggen.


 8. is hockey een elitaire sport???? daar had ik geen idee van, maar ik ken ook niemand die het speelt.
  Ik ken vooral ijshockey en dat is niet elitair.

  Golf ken ik vooral vanuit Schotland & Canada en ook daar is dat niet elitair. Hier wel.


 9. Ik denk dat dat snel aan het kantelen is… Vroeger was golf zonder twijfel het meest elitair. Maar nu niet meer zo…..In ieder geval hier in Zweden wordt heel veel golf gespeeld en echt niet alleen door de ‘ballen’ Hockey is een echte elitaire sport heb ik altijd gevonden. Ik heb op het Montessorilyceum gezeten en de meest bekakte mensen zaten allemaal op Victoria, de kralingse hockeyclub. Er waren er bij die praatten alsof ze de hockeybal in hun keel hadden i.p.v. op het veld……..
  Maar in die tijd was tennis ook nog een eliaire sport.


 10. golf en hockey natuurlijk
  en vroeger…tennis


 11. Hockey 😀


 12. Ik vind golfen eerder te linken aan rijkelui. Maar misschien ben ik een beetje bevooroordeeld. Ik heb al heel veel tijd in Nederland doorgebracht en daar is hockey zo echt helemaal ingeburgerd. Blijkbaar is dit voor de kids een hele fijne sport om te doen en het is wel plezant om ze met hun fiets en hockeystick te zien “tjolen” helemaal in hockeytenue.
  Golf dus…


 13. Hockey heb ik nooit zo met elitair geassocieerd. Maar eigenlijk ken ik daar ook niks van. Golf is vooral een heel dure sport (dat lidgeld alleen al!) en daardoor toch wel behoorlijk elitair.
  @zusjesenzo: ik dacht vroeger precies hetzelfde over golf als jij. Tot we het een keer op teambuilding deden en de meeste pret ooit hebben gehad. Zelfs in de rustigste collega kwam het competitiebeest naar boven. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zo hard heb moeten lachten als toen.


 14. Wel… De mensen die ik ken die golf en hockey spelen, zijn eigenlijk geen “elitaire types”. Een vroegere schoolvriendin van me speelde zelf bij onze nationale ploeg (bij de vrouwen uiteraard). Zij woonde in een groot rijhuis in Gent en haar ouders reden met een peugeot en een ford fiesta, zij is nu kinesiste.
  Ik zou eigenlijk zelf graag leren golfen en hoop dat het nog toegankelijker wordt voor het brede publiek en dat het een beetje van z’n vooroordeel af geraakt. (Vond het ook heel tof tijdens een initiatie)
  Maar ’t blijft zo dat beide sporten “een elitair publiek” aantrekken. Dat ga ik niet ontkennen.


 15. Ik heb drie jaar tegenover stadium van AA Gent gewoond waar ook hockey-club was. Vond dat daar toch een heel elitaire bedoening waar voertaal vaak Frans was en waar de dikke BMW’s zonder scrupules je oprit blokkeren om de kindjes af te zetten of iets te gaan drinken in de loungebar.


 16. Oei, wij spelen hockey en golf. Zijn wij dan elitair? 🙂 We spelen bij een open golfclub: nikske 50,000 euro lidgeld en dergelijke, dat vinden we er zelf over. Gewoon 18 euro voor een rondje golf, dat is toch niet overdreven?
  Op de hockey hebben we een familie-abonnement (we zijn met 6) dus daar sparen we ook een pak geld mee uit. En toegegeven, er zitten op beide clubs flink wat dikke nekken, maar die negeren we gewoon.
  We hebben vooral lol, we zijn veel buiten en we blijven fit. Dat is voor ons toch het voornaamste.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: