h1

Voorstel aan koning Albert

27 januari 2011

Beste koning Albert,

Mogelijk weet u niet meer wat u moet doen om deze generatie politici te bewegen om een akkoord te sluiten over een regeringsvorming. Om u verdere kopzorgen te besparen, heb ik een voorstel.
Zet de 7 partijen, of eventueel andere partijen, opnieuw rond de onderhandelingstafel, met of zonder een bemiddelaar, en zet er dag en nacht televisiecamera’s rond, ook tijdens de koffiepauzes. Geef de burgers de kans om de onderhandelingen live mee te volgen. Misschien met aan de zijlijn politieke commentatoren à la Stadler en Waldorf om het geheel wat op te leuken. En af en toe mogen de onderhandelaars naar de dagboekkamer om wat stoom af te laten tegen Big Brother alias een journalist, mét nog steeds televisiecamera’s op hen gericht.
Wedden dat er snel een oplossing uit de bus zal komen? En wedden dat de burgers de politiek weer zullen volgen? (Of het lang zal duren is een andere kwestie natuurlijk.)
En als het toch niet lukt, weten we ten minste welke politicus wat heeft voorgesteld en wie welk voorstel om welke reden heeft afgeketst en wie tot welke toegevingen bereid is geweest. Daarover liegen en elkaar de zwartepiet toespelen lukt dan niet meer. En  die kennis kunnen we dan in ons achterhoofd houden, als we opnieuw mogen gaan stemmen.

Advertenties

5 reacties

  1. goed plan!


  2. Geweldig plan: Big Brother in Politics! 🙂


  3. En er nog bij zeggen dat ze er niet uit mogen vooraleer er een oplossing is. Eruit stemmen is trouwens geen optie.


  4. Kritische noot: dit gaat niet de mirakeloplossing zijn, denk ik. Want alle Franstalige politici gaan proberen de beste Franstalige te spelen. En alle Vlamingen gaan voor de prijs van de beste Vlaming. Wie te veel toegeeft,betaalt de rekening bij de volgende verkiezingen. Nee, wat we nodig hebben is een federale kieskring, zodat Franstalige politici ook oog moet hebben voor de belangen van de Vlamingen en vice versa.


  5. Is dat dan ook niet zo dat er om de zoveel tijd iemand naar huis gestemd wordt of zo?Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: