h1

Gelezen in de krant

31 oktober 2011

In Nederland wordt een 18-jarige Angolees normaal gesproken binnenkort uitgewezen, hoewel hij al 8 jaar in Nederland woont en perfect geïntegreerd is. Reden? Hij is meerderjarig geworden en zijn asielaanvraag werd geweigerd.
Hoe kan je iemand die al 8 jaar in een land woont en perfect geïntegreerd is, terugsturen naar een land waar hij al 8 jaar niet meer woont en helemaal niet is opgegroeid en waarschijnlijk geen banden (meer) heeft? Hoe kan je iemand dat aandoen?

In de krant staat dat het voornemen om hem uit te wijzen bij de meeste Nederlanders op onbegrip stuit. 65% van de Nederlanders vindt dat hij moet blijven. 65%… Dat betekent dat 35% vindt dat hij moet worden uitgewezen of het niet weet. Hoe is dat mogelijk? En waarom vindt die 35% dat hij niet mag blijven? Ik kan daar met mijn verstand (en gevoel) niet bij.

Advertenties

4 reacties

 1. Dat krijg je met al de Geert Wildersen van deze wereld en er tolerant tegenover staan.

  Ik snap het ook allemaal niet goed.


 2. Ook al vind ik het niet menselijk om die terug te sturen, vind ik dat je zoiets toch ook moet nuanceren. In dit geval geldt dat minder omdat het om een minderjarige gaat, maar hier in ons landje zijn ook gezinnen die worden uitgewezen. MAAR: daar zijn het wel de ouders die ja-ren aan een stuk blijven procederen, blijven asielaanvragen doen. Ja oké, die zijn dan geïntegreerd maar ze hebben het voor een stuk aan zichzelf te danken. En die totaal belachelijke asiel- en migratiewetgeving hier.


 3. @ The Miss: Natuurlijk blijven mensen procederen. Het feit dat ze een bepaalde procedure kúnnen inspannen, betekent toch dat er een kans bestaat dat ze die procedure winnen en mogen blijven? Dus blijven die mensen hopen en procederen. Dat is het unfaire aan het hele migratie/asielgedoe. Er is geen duidelijkheid. Als je wilt dat bepaalde mensen hier kunnen blijven en bepaalde mensen terug moeten, dan moet je je wetgeving zo maken dat je héél snel kan beslissen – definitief beslissen, bedoel ik dan – wie kan blijven en wie terug moet. Zodat mensen die terug moeten, hier geen heel leven opbouwen, werken, Nederlands leren, kinderen krijgen, om dan te horen dat ze niet kunnen blijven. En doe wat meer aan ontwikkelingswerk zodat mensen in hun eigen land een toekomst hebben. En aan conflictpreventie zodat landen niet in uitzichtloze oorlogen verzeild geraken en heelder volkeren hun land ontvluchten. Maar dat zijn weer heel andere thema’s natuurlijk.


 4. De uitwijzing hangt af van de boegbeelden van het CDA (CHRISTEN DEMOCRATISCH Appel)
  ik heb het niet gezien, maar Mauro zou zondag een voetbalticketje aangeboden gekregen
  hebben van een CDA’er (bij Pauw & Witteman, de kraker Twente – PSV)
  alvorens een uitwijsticket te krijgen van hetzelfde CDA.

  1) het is het sollen met de betrokkenen,
  2) en een gezicht geven aan de betrokkenen
  die een duidelijke Ja/neen-uitwijzing niet meer mogelijk maaktGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: