h1

Consequent

30 januari 2012

Daniël Termont in ‘God en klein pierke’: “Vrijheid duurt maar zo lang tot ze anderen hindert.” Hij zei dat toen ter sprake kwam dat hij als linkse burgemeester soms maatregelen nam die anderen als rechts omschreven, door bijvoorbeeld de politie in te schakelen. “Als socialist moet ik ervoor zorgen dat iedereen zijn rust heeft ’s nachts.”
Vanochtend hoorde ik hem ook al, op de radio, terwijl hij zich boos maakte omdat Voka hem gevraagd had om stakers die de wegen blokkeerden door de politie te laten verwijderen. “Ik ga de politie niet vragen om stakersposten uit elkaar te kloppen!” Juist, ja. Vrijheid duurt maar zo lang tot ze anderen hindert? Hallo, Daniël Termont?

Advertenties

7 reacties

  1. Schandalig genoeg ken ik hem niet echt en weet ik ook niet zo veel van Gent, maar in die aflevering vond ik hem zo… niét capabel. Veel blabla, maar weinig inhoud vond ik. En dan zo zijn uitleg over dat mensen hem aanspreken over problemen en dat hij dan zegt: “wat zou gij daar aan doen als ge burgemeester was misschien?”. 😮 JUK!


  2. @ TheMiss: vonden wij hier ook! Helemaal. Geen inhoud. Geen tijd voor inhoud ook. Vooral handjes schudden, sympathiek zijn, overal aanwezig en aanspreekbaar zijn. En vooral willen aantonen dat hij véél werkt, véél e-mails krijgt, veel onder de mensen komt. Ik kreeg, tegen mijn verwachting in, geen beeld van een burgemeester van een grote stad, maar van een sympathieke volksmens, met soms wel erg rechtse ideeën en uitspraken voor een socialistische burgemeester. Verrassend. Al is het natuurlijk een gemonteerd portret. Maar toch.


  3. Politieker en consequent in één zin? Dat moet zowat de grootst mogelijk contradictie zijn.


  4. ik denk dat jullie hem onderschatten…. in het verleden heeft Termont oa als havenschepen de Gentse Haven weer helemaal op de kaart gezet. Hij heeft een ijzersterke dossierkennis als het erop aankomt. Maar bon dat bleek idd niet uit de reportage.


  5. Ik vond net het tegenovergestelde, eerlijk gezegd. Een crème van een burgemeester. Iemand die weet waar zijn inwoners mee begaan zijn. Die mens stond tenminste tussen zijn volk ipv erboven.


  6. @ Zapnimf: ik vind dat ook een sympathieke mens, maar als je zoveel korte bezoekjes op een dag aflegt, kan je toch onmogelijk grondige gesprekken met mensen voeren. Dat blijft aan de oppervlakte.


  7. Zolang hij niet bij elk bezoek een kruiske maakt en iedereen aanmaant om “lieve mensen” te zijn, is het nog niet té genant om toe te geven waar ge woont…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: