h1

Waar halen ze het?

16 februari 2012

Vandaag in de krant een lezersbrief van een man die ervoor pleit om vrouwen vier jaar langer te laten werken dan mannen omdat hun gemiddelde levensverwachting 4 jaar hoger ligt.
Goed idee, mijnheer, op voorwaarde dat vrouwen dan heel hun loopbaan voor hetzelfde werk evenveel zouden verdienen als hun mannelijke collega’s. Deal?

Advertenties

8 reacties

 1. Ik kan zo nog wel een paar voorwaarden bedenken… Wat een idioot.


 2. Maar zijn voorstel klinkt wel creatief en vernieuwend .
  Het verplicht je, zoals je dus reed deed, even verder te denken 🙂

  Dus ik zou zeggen, goed gedaan mijnheer ! Laat ons allen nadenken, we kunnen er maar beter van worden.

  Nu, die laatste opmerking baart me zorgen. Het klinkt een beetje als het overnemen van de headline van een zeer algemene studie. Daar zijn veel nuances bij te plaatsen. Weinig studies hebben het erover, maar ik denk persoonlijk dat de loonkloof grotendeels een probleem uit het verleden is, maar studies houden daar bij mijn weten geen rekening mee, die kijken alleen naar het gemiddelde over het geheel van de loonmassa.
  Enfin, sorry. Ik liet me even gaan.
  Er is een loonkloof. Maar er bestaan zeer goede en nuancerende studies over.


 3. Volgens mij mogen dan juist de mannen wat langer werken. Wie doet er de godganse dag dubbel werk: én gaan werken én kinderen opvoeden én het huishouden? Je zou er van verschieten in hoeveel gezinnen het nog altijd alleen de vrouw is die zich daar mee bezig houdt. Ik erger me dood aan zulke reacties.


 4. Ok. En dan min 10 jaar voor het baren van de kroost en het huishouden.


 5. Tegen dat die mannen ook kinderen op de wereld zetten, het huishouden runnen en ook nog de familiale agenda bijhouden … dan wil ik dat nog overwegen.
  Trouwens, die statistieken zijn ook maar statistieken … mijn moeder is op haar 63 ste gestorven aan darmkanker … heeft de kans niet gehad om van haar pensioen te genieten.


 6. Statistieken… Laat me niet lachen! Ik zie al 40 jaar hoe ze statistieken opstellen. Je kan er mee bewijzen dat zwart in feite wit is…


 7. Ik vrees dat de realiteit zal zijn dat we idd langer zullen moeten werken. Omdat vrouwen nog altijd in het gezin diegenen zijn die vlugger een stapke terug zetten qua aantal uren werk en daardoor langer moeten werken om aan een even lange loopbaan te komen. Dat daar ook eens een mentaliteitswijziging in komt zeg. Laat mannen en vrouwen idd evenveel verdienen, evenveel werken, de zorg voor huishouden en kinderen gelijk verdelen onder elkaar. Ik ben er zeker van dat dat het aantal uitgebluste vrouwen die idd vroeger willen stoppen drastisch terug zou schroeven en daarmee al een groot aantal wel langer zou kunnen/willen werken.


 8. Als ik dat hier allemaal lees… ben ik blij dat ik een man ben 🙂Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: