h1

Bizar

24 september 2012

Vreemde reacties op mijn vorige bericht. Ik schrijf dat ik de pauzeknop wat langer zou willen induwen dan de gebruikelijke 2 weken zomervakantie en krijg commentaar op de bestemming die ik vermeld. De bestemming is niet relevant. Dat ik behoefte heb aan een lange rustpauze wel.

Advertenties

4 reacties

  1. Aangezien je wel een bestemming aangaf leek me dat wel relevant. Althans zo begreep ik het toch.


  2. Ik denk dat het typisch is voor onze leeftijdscategorie, een rustpauze willen. Ons pensioen is nog lang niet in zicht, we zitten middenin de ratrace van werken, kindertaxi spelen en nog -tig zaken met elkaar moeten combineren. Ik snak ook naar een lange rustpauze. Mijn collega is net vertrokken voor een jaartje vrijaf (nu toevallig wel om andere landen te gaan ontdekken) maar gewoon het feit dat hij (thirtysomething, no kids) dat kan, ik ben echt stikjaloers. Ik zou ook niet op reis gaan of zo, gewoon eens een jaartje tijd hebben voor dingen die er nu bij inschieten (voorleesmoeder op school zijjn bv dat lijkt me zo leuk om te doen), gewoon rustig boodschappen kunnen doen ipv te hollen door elke winkel, elke ochtend kunnen beginnen met 50 baantjes ih zwembad ipv nu met moeite 1 keer per week, ‘smorgens tijd hebben om rustig een kop thee te drinken en de krant door te nemen… echt tijd hebben om bezig te zijn met de kinderen en ze je onverdeelde aandacht kunnen geven ipv met je lijf bij hen maar met je geest ergens anders te zitten… Ik zal best eens met de lotto beginnen spelen zekers…


  3. Je gaf aan dat er een gebrek is aan Amerika en Canada, dus zocht men dichter-bij-huis-oplossingen. Niet zo bizar denk ik, van bloglezers die je je gedroomde rustpauze gunnen.

    Ik hoop dat je die pauzeknop ooit (en liefst snel) eens kan induwen tot jijzelf helemaal klaar bent hem weer te lossen.


  4. Is ouderschapsverlof geen optie of toch voor een stukje? Ik heb na mijn 2 weken vakantie op het werk al gezegd dat ik volgende zomer één maand ouderschapsverlof wil opnemen. Hier eerder om praktische redenen, maar toch ook omdat ik er nood aan heb.
    En twee maand zomervakantie, dat lijkt me gewoon handiger (omwille van school & schoolplicht ed.) dan gewoon beslissen om een half jaar weg te gaan.

    Als je behoefte hebt een aan hele korte pauze … ik heb nog lekkere thee in de kast.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: