h1

Scouting

30 september 2012

Vanavond zaten we aan tafel met vier vermoeide kinderen. Wat stiller dan anders. Wat prikkelbaarder ook. Te weinig geslapen de afgelopen nachten. Terug van het jaarlijkse overgangsweekend van de scouts.
Het is fijn om te merken dat ze intussen helemaal thuis zijn in de scoutswereld. Ze kennen elkaars leiding, spreken over de verschillende takken alsof ze die al jaren kennen, vergelijken de verschillende edities van het overgangsweekend, vertellen over de nachtelijke sluiptochten naar andere tenten en de dril die daarop kan volgen.
We hebben onze kinderen verplicht om naar de scouts te gaan, omdat jeugdbeweging voor ons bij hun opvoeding hoort. En het is leuk om te zien dat het goed loopt.

Advertenties

One comment

 1. We hebben gekozen voor de chiro (is bij ons gemengd). De oudste twee zaten even in de scouts, maar in tegenstelling tot wat ze op voorhand zeiden, waren weekends, kamp, wel/geen zondagactiviteit telkens op andere dagen bij jongens/meisjes.
  De chiro was enkele jaren daarvoor gemengd wegens te weinig leden, maar is sindsdien blijven boomen.
  Onze eerste bedoeling was om de kinderen buurtgenoten te leren kennen, aangezien ze in het stadscentrum naar school gaan.
  Daarnaast was het ook natuurlijk ook de bedoeling hen de kans te geven te ravotten en in groep te leren omgaan.
  Ze doen het alledrie super graag.
  En als we zien hoe luk het allemaal is, hebben mijn vrouw en ik er allebei toch wel wat spijt van dat we dat als kind zelf nooit gedaan hebben, zo’n jeugdbeweging.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: