h1

Een heerlijke zondagnamiddag buiten

25 november 2012

Stikkapot ben ik. De hele namiddag in de aarde gewroet. Een laag houtschors weggeschupt en elders gedeponeerd. Het hele perk omgespit. Diepe putten gegraven om potten in te zetten die moeten verhinderen dat de planten gaan woekeren. En toen het al donker was 48 putjes gegraven voor de kleine plantjes rond de intussen met grassen gevulde potten. We zijn geëindigd in het licht van drie bureaulampen. Benieuwd hoe het er morgen in daglicht zal uitzien. We zitten bijna in de helft. Van dat perk dan toch. Dinsdag worden de rozen besteld voor een ander perk. En één van de volgende weken krijgen we advies over wat we met de voortuin kunnen aanvangen. Heerlijk, eindelijk geraakt die geliefde, maar vermoeiende tuin in orde. Als het onkruid nu even zou kunnen wegblijven tot alles voldoende dichtgegroeid is…, maar dat is wishful thinking met een wei aan de overkant van de straat, een bos naast de tuin en een wei die langzaam in een bos veranderd is achter de tuin.
De kinderen hebben geweldig geholpen. Goed om het vitamine D-tekort van de jongste zoon wat aan te vullen. Ik snap trouwens niet hoe hij een vitamine D-tekort kan hebben. Hij fietst elke dag naar school, speelt buiten tijdens de speeltijden, sport buiten en gaat in het weekend naar de scouts. Als hij desondanks een vitamine D-tekort heeft, hoe zit het dan met andere kinderen van zijn leeftijd? Die moeten dat dan toch ook hebben? Vreemd.
En na dit boeiende berichtje is het nu tijd om te strijken.

Advertenties

2 reacties

  1. Mag ik mijn strijkgoed ook komen brengen?
    Zonnige groet


  2. Strijken … de geneugten van een groot huishouden of morsende kinderen. Ik behoor bij beide doelgroepen ;-(Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: