h1

Inbraak

21 augustus 2014

“Inbraak in auto premier Di Rupo” lees ik in de krant. Laptop en wat persoonlijke nota’s en spullen gestolen. Vreemd vind ik dat altijd, als zo’n bericht in het nieuws komt. We kennen toch allemaal die waarschuwing om geen waardevolle spullen in je auto achter te laten. Als premier van een land zou je daar dan toch zeker op bedacht moeten zijn. Manlief en ik zijn al op de vreemdste plaatsen met onze laptop binnen gekomen. Als we op vakantie eten inslaan, loop ik altijd met mijn fototas in de supermarkt rond. Waarom kan een premier zijn laptop niet meenemen als hij gaat fitnessen? Of zijn chauffeur uitdrukkelijk instrueren om de laptop mee te nemen als hij de auto verlaat? Vreemd.

Advertenties

One comment

  1. Je wil niet weten hoe mensen (niet) reageren op waarschuwingen. Ik was ruim 16 jaar preventieadviseur en stuurde regelmatig waarschuwingen rond aan iedereen als er weer een pick pocketbende aan de gang was. Een openbaar gebouw is nu eenmaal voor het publiek toegankelijk. Jassen (met in de zakken sleutels én portefeuilles) vlak naast de deur van een verlaten bureau: en dan verschieten ze ervan als ze thuiskomen dat de meubels weg zijn.
    Rondschrijven dat er zakkenrollers gesignaleerd zijn: waardevolle voorwerpen graag achter slot en als je je bureel verlaat, de deur vastdraaien. Kom je uit de lift en de dichtstbijzijnde bureeldeur staat vierkant open, handtas bovenop de werktafel met de geldbeugel er bovenop en niemand in de buurt. En dan krijg je een kwartier later een telefoontje: “mijn geld is gepikt” en de persoonsbeschrijving van de mogelijke dader (want ze hebben direct een dader gespot!):”een man, met een hemd en een broek aan”. Gelukkig, waar zou hij anders dat geld moeten steken, he ? 🙄
    Autoinbraakgolf op onze parkings: ondanks herhaalde waarschuwingen laptops, dure projectoren, tot zelfs bankpapieren open en bloot op de achterbank.
    Mannekes, dat is uitlokking. Dat is strafbaar! Roep er dan maar de politie niet meer bij, want dan krijg je zelf de uitbrander! Maar de werkgever zou dan wél camera’s moeten plaatsen en personeel aanwerven om permanent de parkings te bewaken…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: