h1

Eureka!

7 januari 2015

Als je de media en sociale media een beetje volgt, blijft de moeilijke combinatie werk – gezin een steeds terugkerend thema. Vandaar mijn voorstel. Laat mensen, als ze pakweg 60 zijn, kiezen of ze willen blijven werken tot hun 65e of op brugpensioen willen gaan. Wie voor brugpensioen kiest, wordt gevraagd om jonge gezinnen een aantal uur per week te ondersteunen. Kinderen naar school brengen, kinderen ophalen na school, papieren ophalen op het gemeentehuis, thuis wachten tot de man van Telenet langskomt om de nieuwe modem te installeren, iets binnenbrengen bij de bank, op een ziek kind passen, een paar dagen babysitten als de crèche dicht is; dat soort dingen. Allemaal kleine taken die jonge gezinnen kunnen ontlasten. Jonge ouders zouden zich niet meer in bochten hoeven te wringen om alles gedaan te krijgen en de discussie over de pensioenleeftijd kan ook stoppen, want mensen kunnen vroeger op pensioen, op voorwaarde dat ze zich nog enkele jaren in beperkte mate ten dienste stellen van de jongere generaties. Wat denkt u? Zou ik het eens voorleggen aan onze politici?

6 reacties

  1. Bruggepensioneerden die kinderen hebben, doen die hele lijst klussen al voor hun kinderen en kleinkinderen.


  2. In de ideale wereld zou dit kunnen werken


  3. geweldig idee 🙂


  4. Wauw JA!


  5. Klopt, Caro. Ik zou willen dat dit uitgebreid wordt, tot gezinnen die geen ouders hebben die als bruggepensioneerden kunnen inspringen en kunnen helpen.


  6. Mijn man en ik hebben ervoor gekozen op 60 met pensioen te gaan, zodat we die dingen kunnen doen die jij voorstelt. Plus de helft van de tijd die overblijft rondhollen en klussen voor de oudjes, die ook een chauffeur, een tuinier, een boodschappenmeid, een loopjongen, een … nodig hebben en daarna nog verwachten dat je als gezelschapsdame/heer blijft koffiedrinken. Na 8 maanden pensioen kreeg ik bijna spijt van de keuze en had ik een maagzweer.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: